Zo Zit Dat – Coördinatie en eindredactie

Van april tot en met september ben ik twee dagen per week te vinden op de redactie van tijdschrift Zo Zit Dat. Dit weetjesblad voor kinderen van 9 tot 15 jaar komt eens per vier weken uit. Voor de time being – ik vervang Lotte Keizer omdat zij met zwangerschapsverlof is – mag ik me bemoeien met alles wat Zo Zit Dat is. Van coördinatie tot eindredactie.

Tot ’t gedrukt staat

Mijn voornaamste taak is dat ik ervoor zorg dat er elke maand een te gek nummer naar de drukker gaat. Dat doe ik door samen met mijn Zo Zit Dat-maatje Jana van de Hoek de artikelen te bedenken, een aantal artikelen te schrijven, de eindredactie te doen en te zorgen dat de beeldredactie en de vormgeving hun werk kunnen doen. Verder zorg ik dat de artikelen voor de website geredigeerd worden en dat de nieuwsbrief er elke maand weer goed uitziet.

Nerd alert

Het allerleukst aan werken voor Zo Zit Dat? Je leert er zóveel van! Zo weet ik nu wat er zou gebeuren als de aarde stopt met draaien, wat je moet doen als je gestoken wordt door een kwal (spoiler alert: niet plassen!) en dat muggen soms ook gewoon dorst hebben. Ook zoveel leuke dingen leren? Scoor dan nu een Zo Zit Dat in de winkel of check Zozitdat.nl!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *